Præsentation

Nørre Aabys hvidkalkede landsbykirke ligger usædvanlig smukt på en bakke i den nordøstlige del af byen. Syd for kirken falder kirkegården i terrasser ned mod Viby Å og fortsætter på den anden side med skovkirkegården og græsplæner. Kirkegården siges at være en af landets smukkeste.

Kirkens beliggenhed skal ses i forbindelse med, at Viby Å for ca. 1.000 år siden måske har været sejlbar til Nørre Aaby. Her på bakken blev kirken bygget, et centralt sted i herredet. Den blev også herredskirke, hvortil der blev knyttet kongsgård, herredsting og kagestrygningssted.

Det var på Valdemar Sejrs tid.

Kirken har øjensynlig fra starten i 1200 tallet været ejet af kongen. Senere har præster, kammerherrer, Hindsgavl, Wedellsborg og sidst kammerherre-amtmand Vedel fra Sorø ejet den.

Fra d. 1. januar 1910 overgår kirken til selveje og får en kirkebestyrelse.

Nørre Aaby har et aktivt menighedsråd og en levende menighed. Det har bl.a. medført, at Sognehuset er blevet bygget i 1993, som en udvidelse af kirkens virke og berøringsflade. I Nørre Aaby kirke samles man i glæde såvel som i sorg, og fra kirken sendes vi ud i livet med et trøstende og oplivende ord: intet kan skille os fra Guds kærlighed.