Du er her:

Koncert med Lelo Nika på akkordeon

Af: Henning Søgaard Nielsen
Den 5. marts kl. 19.30 giver den verdenskendte harmonika-spiller, Lelo Nika, koncert i Nørre Aaby Kirke

Da Lelo Nika i 1969 blev født i Jugoslavien undrede familien sig over den fysiske abnormitet, der sad fastklinet til hans små babyfingre. Lelo var født med en harmonika mellem sine hænder. Efter et par øjeblikkes stilhed forvandledes den trykkede stemning til en befriende latter, idet familiens ældste sagde: ”Det var da også på tide med den familie!”

Denne usande historie er en passende anekdote om Lelo Nikas fænomenale musikalitet. Han er seneste generation i en musikerklan, som har spillet op til dans igennem flere århundreder. Han har fået balkan-rytmikken og den særlige lidenskab, som sigøjnere er i besiddelse af, ind med modermælken.

I 1996 blev han indehaver af to officielle verdensmesterskaber i harmonikaspil. l disciplinerne teknik, musikalitet og performance kårede en international dommerkomité ham blandt 24 nominerede kandidater fra syv lande.

Lelo Nika spiller sprudlende, hjerteligt og af og til uhørt hurtigt. Han leverer original balkanmusik med et touch af sigøjnerdynamik og frembringer altid vild begejstring blandt publikum.

Lelo Nika, der blandt andet har turneret med Joe Zawinul fra fusionsgruppen Wheather Report og trompetisten Randy Brecker med fortid i jazz-rock-gruppen Blood, Sweat & Tears, optræder med et repertoire af rumænsk, makedonsk, bulgarsk og serbisk folklore. Kort sagt balkan-musik af ypperste slags.

Han medvirker på adskillige danske og udenlandske indspilninger og optrådte med orkestret TV2 ved Grøn Koncert turen i 1997.

Vi glæder os rigtig meget til at præsentere Lelo Nika i Nørre Aaby Kirke.

Læs mere om Lelo Nika.

Del dette: