Nørre Aaby Kirke

Sexlinien for Unge

Som regel byder den seksuelle debut på den udfordring, at man så at sige træder betræder nyt land. Hvor man står over for det mere eller mindre ukendte, melder der sig naturligt en masse spørgsmål. Man kan tale med sine forældre, eller måske foretrækker man at tale med nære venner.

Men der er også den mulighed, at man kan henvende sig til professionel rådgivning, hvor man kan være anonym, hvis man ønsker det.

Sexlinien for Unge

Sexlinien for Unge er Danmarks ældste og største informations- og rådgivningsportal om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop, sexsygdomme og meget mere for unge mellem 12 og 25 år.

På Sexlinien for Unge's website kan man finde al mulig nyttig viden, og man kan læse andre unges historier og høre deres erfaringer. Og man kan se film om unge og sex.

Man kan dele dine egne historier, hvis man har lyst og tror, at andre unge kan bruge ens erfaringer.

Sexlinien for Unge tilbyder også anonym rådgivning både via telefon og brevkasse om seksuelle spørgsmål og problemer.

Kompetent rådgivning

Sexlinien ønsker at give alle unge, der henvender sig, den bedste og mest kompetente rådgivning.

Sexliniens rådgiverkorps består af ca. 30 rådgivere, som er specielt uddannede i at kunne besvare spørgsmål om sex, seksualitet, prævention, abort, køn, den første gang osv.

Rådgiverne er anonyme, men de fleste er studerende fra fx medicinstudiet, lærerseminariet, psykologistudiet og lignende.

Rådgiverne er ca. lige mange kvindelige og mandlige, og alderen ligger på mellem 21 og 35 år.

Sexlinien for Unge har ca. 11 000 rådgivninger om året.
 
Uafhængig virksomhed

Sexlinien for Unge er en uafhængig rådgivning og er derfor upåvirket af kommercielle og politiske interesser. Det er af afgørende betydning for Sexlinien, at rådgivningen og professionalismen ikke kan drages i tvivl.

Sex & Samfund, der står bag Sexlinien for Unge, er en forening, der arbejder for alle menneskers seksuelle og reproduktive rettigheder. Mere information på sexogsamfund.dk.

Telefonnummeret til Sexlinien er: 70 20 22 66.

Man kan også skrive et spørgsmål på websiden: Sexliniens Brevkasse.

cookie information